Vi har tjuvstartat här hemma

Jag har sagt att jag inte kommer att ta upp adventsstjärnor osv innan nästa vecka men idag fick jag och pojkarna feeling. Vi tog på julmusik och så åkte allt upp, inga tomtar och sånt men de andra. Hugo fick en gran i sitt rum till och med som han och Elton fick pynta alldeles själva. Vi har slagit in alla julklappar som vi köpt och ja de känns som att det inte behöver bli någon stress detta året. 
 
VI ska fira julen här hemma i år. Ska bli så himla mysigt att vakna upp på morgonen, äta en god frukost utan att behöva stressa iväg. 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen godnatt =) 
0 kommentarer

Mer frukt mindre socker.

Hej.
Jag har börjat ta bort mycket socker här hemma för barnen. Inget godis alls på veckodagarna men fika är okej ibland kan jag tycka. Barnen har vart riktigt dåliga på frukt och grönt men försöker att få med det mer i maträtterna utan att det syns och sen måste de välja någon grönsak som de måste äta upp vid varje måltid. De finns ju vissa saker som de har som favoriter, Hugo äter gärna gurka (vilket är mestadels är vatten) Men han äter även gärna paprika och riven morot och då får han det. Elton tycker kokt morot är helt ok och gillar också gurka och majs. Använder mig av mindre ketchup och tar helst eko tomatkross, då får de i sig tomat som de verkligen avskyr utan att märka något.
 
Elton har endast gillat bär innan och kanske en halv banan men har dessa dagar fått i sig cirka fem frukter. Clementin är det godaste han vet och Hugo gillar all frukt.
 
Mina barn har egentligen aldrig vart speciellt intresserade av godis så det är ju inget som blir jobbigt för dem att sluta med.
 
Ush vad det blåser och regnar ute. Kan inte vädret bara bestämma sig.. 
 
*
Vi har även börjat med guldstjärnor för Hugo här hemma för att han ska få sin veckopeng på fredagar. Vi kör endast stjärnor från hur det har gått i skolan. Hemma är han alltid jätte snäll och go men i skolan är han tvärtom. Varje dag får vi en dom hur dagen har gått. Han kan få upp till 3 stjärnor. 3 för toppen 2 för mellan bra och 1 stjärna för helt ok.  Samlar han ihop 10 stjärnor (Vilket betyder 2 om dagen) från mån-fredag så får han sin veckopeng som är på 50 kr. Imorgon ska han ha minst 2 stjärnor för att nå upp till sin veckopeng och det är fröken som bestämmer hur många stjärnor han får sätta upp när han kommer hem.

Vi har testat det mesta med Hugo, men just detta är det nya och det verkar som han tycker att det är himla roligt. Belöningssystem tror jag på.
 
Oj vad jag skrev på idag, beror på att jag använder min dator. Ha en fin kväll.
 
Bananpannkakor, världens enklaste recept.
2 bananer, fyra ägg. Mixa ihop så att äggen blir lite fluffiga. I med vaniljsocker, lite salt och kanel. Servera med frukt eller bär. Barnen ska ha detta till frukost imorgon med har dem bestämt.
 
 
 
0 kommentarer

Hej

Hej, Haft en riktigt bra helg. 
Vart på leoslekland med barnen, shoppat, firat min pappa och Johans pappa på farsdag. Även Johan fick frukost på sängen och presenter av mig och barnen imorse. Imorgon är jag ledig och ska med Hugo till skolan tänkte jag. Kul att se hur en dag ser ut. Tror han kommer sköta sig riktigt bra när mamma har ögonen på honom. 
 
I veckan ska jag boka en tid hos optikern, synen känns som den börjar bli sämre. Speciellt när jag kör bilen. Det är så otroligt jobbigt när man inte ser en skyllt innan den precis är framför en. 
 
 
Gjorde även en liten myshörna i Hugos rum, ska byta ut den fula mattan, upp med lite tavlor och en ny tv så blir det perfekt. Han fick ett nytt xbox av min kompis och hennes kille, om han blev glad. Vi har spelat jätte mycket ikväll. Han blir så rastlös lätt så bra när han har något att göra. 
 
 
Nu ska jag tvätta av mig sminket och göra en ansiktsmask, lägga mig i sängen och bara njuta av lugnet. 
 
Just det, måste visa min fina almanacka jag köpte från min personligalmanacka.se köpte en förra året som nu börjar gå mot sitt slut och jag kan ju inte leva utan att skriva upp precis allt. 
 
 
 
0 kommentarer