Förlossningsberättelse

Min förlossning började smått klockan 20:00 på torsdagkvällen dagen innan midsommarafton efter att jag och barnen lekt och spelat fotboll med kusinerna. 

(null)

Ringer förlossningen klockan 00 och berättar att jag har värkar var 7 minut men att dom inte gör så ont. Jag har GBS vilket gör att jag måste ha antibiotika 4 h innan bebis kommer ut. Vi bestämmer att jag ska försöka få lite sömn. Vaknar 03:00 med lite värre värkar men inte så att jag skriker. Ligger kvar i sängen ett bra tag sen går jag upp och fixar iordning mig, Väcker barnen 06 och de är så trötta. Kör dom till Mickes stuga som ligger nära vårat hus till sin farmor och farfar sen åker vi in till förlossningen 06:30
(null)

Väl där är jag öppen  3 cm men tappen var inte tillräckligt utplånad så vi bestämmer att vi åker hem och äter lite frukost. Precis när vi stannar bilen hemma på parkeringen hör jag ett klick (precis som jag läst om när vattnet går) hinner precis ut bilen när de forsar ner på benen. 
Byter kläder och slänger i mig två mackor. Värkarna gör nu så ont att jag gråter. Åker tillbaka till förlossningen 09:30. Har super ont och blir inskriven. 
(null)

Nu är smärtan 10 av 10 och de är så intensiva värkar. Vi bestämmer oss för att jag ska få lägga mig i ett bad med lustgas men de är så varmt att jag måste upp, får panik. 

(null)

(null)


(null)

(null)

Får lägga mig i en säng är öppen 4 cm då är klockan 11:30 ca. Vid 13:10 får jag eda, efter en timmas väntan men det var de värt. Thank god for that! (Tycker alla ska ta den, hade aldrig överlevt min förlossning annars :P) Får ett fruktansvärt blodtrycksfall av bedövningen så sköterskan får trycka på knappen och inspringandes kommer massa personal läkare osv, får då vätska i dropp och något som ska få upp blodtrycket igen. Efter den chocken spyr jag en massa och börjar skaka så otroligt mycket. Hela kroppen börjar klia av ryggbedövningen och de slutar kanske två timmar efter bebis är ute. 
Nu är klockan 14 och jag mår väldigt bra, studsar runt på pilatesbollen. Har egentligen inte ont över huvudtaget. 

(null)

(null)

(Här ser man nästan hur ett blåmärke träder fram på näsan efter lustgasen) Hade ont i ca 3 dagar sedan :P Tryckte väl så hårt av smärta haha) 

Klockan ca 15 byter vi barnmorska och kollar hur mycket jag var öppen och då var jag öppen 8. Vid denna tiden börjar jag att få lite feber. När klockan närmade sig 17 hade jag knappt öppnat mig mer så då tog vi och satte i snabbdropp och ganska fort var jag öppen 10. Barnmorskan trodde att de var ett bra tag kvar tills jag skulle krysta så hon sa att detta tar ett tag och när hon gick ut bad jag Johan nästan trycka direkt på knappen för då var det dags, hon blev så chockad. började krysta 18:14 något och han kom ut 18:25 han fastnade med armen vid huvudet när han skulle komma ut och det gjorde ont och han fick blåmärke på arm och ansikte men de försvann ganska fort. Annars kom han ut helt felfri och jag helt oförstörd, sov till och med gott på natten. 
Är så otroligt nöjd över min förlossning. Är tacksam över min friska pojk och att min kropp klarade av detta en gång till. 

(null)

(null)

(null)

Ut kom en kille 50 cm lång och 3550 g 
0 kommentarer