Viktväktarsoppor

Het kycklingsoppa 

3 points (1portion)

Ingredienser

6 dl vatten
½ kycklingbuljong
1 kycklingfilé
2 selleri stjälkar
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
100 g champinjoner
2 tsk röd currypasta
1 lime, saften

Gör så här

Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter

Måste man inte steka kycklingen först så att den inte i rosa innuti tro? Låter lite skummt att det bara ska koka i tre minuter? Någon som vet....?? Så sugen på denna soppan annars..

En annan variant är...

0-points soppa


Räknar man points (Viktväktarna) är denna soppa kanon eftersom den inte innehåller några points. Perfekt som lunch om man vet med sig att kvällsmaten blir många points.

Ingredienser

Blandade grönsaker och rotfrukter tex:
Squash
Blomkål
Rotselleri
Morötter
Gul lök eller purjolök
Palsternacka
Kålrot
1 burk, 400 g, krossade tomater
Buljongtärning
Vitlök
Kryddor t.ex.:
Basilika
Oregano
Timjan

Skär rotfrukter och grönsaker i bitar och koka mjuka i saltat vatten.
Blanda i kryddor, färska eller torkade.
Blanda sist i krossade tomater.
Koka upp.
Mixa soppan slät om du vill.

Och här kommer en sista variant :)

Snabb minestronesoppa á la viktväktarna

(1.5 points)

Ingredienser

1 stor gul lök
2 morötter
1 liten purjolök
1 palsternacka
2 msk hackad vitlök
2 tsk olivolja
1 dl grovhackade basilikablad
70 g pasta (gärna fullkorn)
4 dl krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 msk grönsaksfond
4 dl vatten
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Koka pastan (enligt förpackningen).

Skala och hacka alla grönsaker.

Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter.
Späd med tomatkross, fond samt 4 dl vatten, låt det sedan koka utan lock i ca. 10 minuter.

Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer fond.
Avsluta med att vända i pasta och basilikablad och servera i soppskålar.


// Recepten är tagna från matklubben.se




0 kommentarer